Uw woning laten taxeren? Maak hier snel een afspraak taxeren

Stap 1: Geschikte woning zoeken

VeldhuizenKoot Makelaars raadt u aan eens een kijkje te nemen in de verschillende gemeenten en wijken die u bevallen. Daardoor krijgt u inzicht in de buurt en faciliteiten, zoals scholen en winkels.

VeldhuizenKoot Makelaars heeft een uitgebreid netwerk van NVM-makelaars. Hierdoor hebben wij als één van de eerste inzicht in woningen die nieuw op de markt komen of hebben wij extra informatie over (toekomstige) nieuwbouwprojecten. Dankzij onze jarenlange ervaring maken wij snel een goede selectie uit het actuele aanbod. U kunt natuurlijk ook zelf zoeken. Op www.funda.nl vindt u nagenoeg het volledige aanbod van koopwoningen in Nederland.

Stap 2: Bezichtiging

Heeft u een woning gezien die u aanspreekt, dan regelt VeldhuizenKoot Makelaars voor u een bezichtiging. Zo komt u er snel achter of de woning werkelijk aan uw wensen voldoet. VeldhuizenKoot Makelaars bekijkt de woning voor u met ‘andere ogen’. Wij letten vooral op het onderhoud en eventuele gebreken.

In sommige gevallen adviseren wij u om een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader (technisch) onderzoek. Op die manier kan de exacte staat van onderhoud van de woning worden bekeken. Ook de inschakeling van deze specialist regelen wij voor u.

Stap 3: Extra onderzoek

Wanneer u concreet een woning op het oog hebt, kan VeldhuizenKoot Makelaars extra onderzoek naar de woning doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het checken van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en andere gegevens zoals van het Kadaster, gemeente, provincie of eventueel een Verenigingen van Eigenaren (VvE) bij een appartement.

Stap 4: Onderhandeling

Als u een bepaalde woning wilt kopen, adviseert VeldhuizenKoot Makelaars u over de juiste biedingsstrategie en een goed openingsbod. Als erkend taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs. In de NVM-database voor woonobjecten kunnen wij bovendien zien wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen. Verder helpt VeldhuizenKoot Makelaars u bij het vaststellen van de ontbindende voorwaarden. Op basis van deze voorwaarden kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden. Welke biedingsstrategie uiteindelijk gekozen wordt, is afhankelijk van de situatie. Dankzij de ervaring van VeldhuizenKoot Makelaars bent u echter verzekerd van een goed advies dat u veel geld kan besparen.

Stap 5: Ondertekening koopakte

Accepteert de verkoper uw bod, dan wordt de koopovereenkomst opgesteld. VeldhuizenKoot Makelaars loopt de koopovereenkomst met u door om te zien of alle gegevens kloppen. Wij letten hierbij in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Is alles in orde, dan paraferen u en de verkoper de koopovereenkomst. De koopovereenkomst gaat naar de notaris en u heeft vervolgens een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Binnen deze tijd kunt u alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan vindt op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaats bij de notaris.

Stap 6: Uw huis financieren

Als een datum is vastgesteld voor overdracht van de woning, adviseert VeldhuizenKoot Makelaars u over alles wat moet worden geregeld. Vlak voor de overdracht inspecteren wij samen met u de woning om te zien of deze nog in de afgesproken staat is en gaan vervolgens met u mee naar de notaris waar u de akte van levering tekent. De woning staat vanaf dat moment op uw naam en wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster.

Stap 7: Notaris

Als een datum is vastgesteld voor overdracht van de woning, adviseren wij u over alles wat moet worden geregeld. Vlak voor de overdracht inspecteren wij samen met u de woning om te zien of deze nog in de afgesproken staat is en gaan vervolgens naar de notaris waar u de akte van levering tekent. De woning staat nu op uw naam en wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster.

Stap 8: Heeft u nog vragen?

De dienstverlening van VeldhuizenKoot Makelaars stopt niet nadat u bij de notaris bent geweest. Heeft u nog vragen, zijn er zaken waar u tegenaan loopt of gaan er dingen anders dan u had verwacht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij begrijpen wat uw woning u waard is. En u bent het waard dat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Pas dan zijn wij het ook. We horen graag van u!